Info

Hämeenkadun Appro 2021

Suomen Suurin ja Kaunein opiskelijatapahtuma Tampereella 14.10.2021.

 

Info

Tapahtuma

Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma Hämeenkadun Appro on järjestetty jo vuodesta 1982. Tapahtuma kerää vuosittain Tampereelle yli 10 000 korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea. Tapahtuma koostuu Keskustorin tapahtuma-alueesta, approkierroksesta sekä jatkoista.

Hämeenkadun Approssa on tarkoitus kiertää ennalta määrättyjä baareja, ravintoloita ja muita suorituspaikkoja Tampereen keskustan alueella ja kerätä suoritusmerkintöjä appropassiin. Kerättyään vaaditun määrän suoritusmerkintöjä, osallistuja ansaitsee määrää vastaavan tutkinnon.

Aikataulu

Hämeenkadun Appro järjestetään torstaina 14.10.2021.

Tarkempi aikataulu julkaistaan alkusyksystä.

Mitä mukaan

 • Säänmukainen varustus
 • Vesipullo
 • Jätä isot laukut/reput kotiin, jatkojen narikka on tarkoitettu ainoastaan vaatesäilytykseen

 

Kulkeminen tapahtumapäivänä

 • Keskustorille on helppo saapua Tampereen seudulta käyttäen julkista liikennettä. Reitit ja aikataulut löydät osoitteesta: https://aikataulut.tampere.fi
 • Yöllä tapahtuman jälkeen julkisen liikenteen vuoroja on lisätty ja linjat 1, 3, 5, 6, ja 9a kulkevat Keskustorilta perjantain yö-aikataululla.
 • Rautatieasemalta sekä linja-autoasemalta on lyhyt kävelymatka Keskustorille
 • Tapahtuman aikana kulkeminen tulee tapahtua jalan.

Keskustori

Keskustori

Tampereen Keskustori toimii Hämeenkadun Appron keskuspaikkana ja tapahtuman sydämenä. Sekä maali että lähtö sijaitsevat Keskustorilla. Lisäksi löydät Keskustorilta useita aktiviteetteja, yhteistyökumpaneiden ständejä, musiikkia ja paljon muuta. Myös virallinen Info-piste palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan.

Aktiviteetit

Keskustorin monipuoliset aktiviteetit palvelevat kävijöitä tapahtuman alusta aina jatkojen starttaamiseen saakka. Perinteisesti Keskustorilla olet päässyt hyppäämään benjiä, osallistumaan hauskoihin kilpailuihin yhteistyökumppanien ständeillä ja pitämään hauskaa erilaisissa toiminnallisissa aktiviteeteissa. Vuoden 2021 aktiviteetit julkaistaan syksyn mittaan!

Tutkintojen suorittaminen

Suoritus

Tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä ja seuraavan tutkintomerkin saa todistamalla edellisen suorituksen haalareissa kiinni olevalla haalarimerkillä. Leiman suorituskarttaan saa nauttimalla virallisia Hämeenkadun Appron suoritusjuomia ja -ruokia tai osallistumalla yritysten aktiviteetteihin. Kierros on mahdollista suorittaa myös alkoholittomana. Suoritusaika on 4 tuntia ja se lasketaan karttaan merkitystä lähtöajasta maaliin saapumiseen (pl Tohtori- ja Emerituskokelailla suoritusaika on 5 tuntia). Siirtyminen suorituspaikkojen välillä tulee tapahtua jalkaisin.

 

Tutkinnot

Tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä ja niihin vaaditaan seuraava määrä suoritusmerkintöjä:

 • Approbatur   7
 • Cum Laude   9
 • Laudatur   12
 • Tohtori   15
 • Emeritus (kahden Tohtorin jälkeen)   15

Suorituspaikat

Tutkintoleimoja saa virallisista suorituspaikoista, joita ovat Tampereen keskustan alueen baareja, ravintoloita sekä yhteistyökumppaneidemme pisteitä Keskustorilla. Suorituspaikan tunnistat ”Virallinen suorituspaikka” -julisteesta. Leimoja saa yhden per suorituspaikka. Tohtori- ja emerituskokelaiden on mahdollista saada kaksi leimaa per suorituspaikka. Tapahtuman kartta julkistetaan alkusyksystä.

Jatkot

Jatkot

Tapahtuman jatkot sijoittuvat Tampereen yökerhoihin, joissa meno ja hyvä tunnelma jatkuvat eturivin artistien tahdittamana. Jatkojen ovet avautuvat 21.00 ja artistien show time on 00.30. Artistit julkaistaan elokuun lopussa.

Tapahtumaranneke on sisäänpääsylippusi jatkoille ja se käy vain rannekkeeseen merkittyyn jatkopaikkaan. Voit myös ostaa erillisen jatkolipun 00.30 jälkeen jatkopaikan ovelta. Lipun hinta ovelta on 5 € jonkin muun jatkopaikan rannekkeella ja 10 € ilman tapahtumaranneketta.

Yökerholla on oikeus 3 € narikkamaksuun kävijöiltä. Jokaisessa jatkopaikassa on opiskelijaystävällinen juomahinnasto.

Artistit

Jatkoja tähdittävät eturivin esiintyjät, eikä tämä artistikattaus jätä ketään kylmäksi! Tarkemmat artistikiinnitykset julkaistaan alkusyksyn aikana.