Info

Yleistä

Tapahtuma

Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma Hämeenkadun Appro on järjestetty jo vuodesta 1982. Tapahtuma kerää vuosittain Tampereelle yli 10 000 korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea. Tapahtuma koostuu Keskustorin tapahtuma-alueesta, approkierroksesta sekä jatkoista.

Hämeenkadun Approssa on tarkoitus kiertää ennalta määrättyjä baareja, ravintoloita ja muita suorituspaikkoja Tampereen keskustan alueella ja kerätä suoritusmerkintöjä appropassiin. Kerättyään vaaditun määrän suoritusmerkintöjä, osallistuja ansaitsee määrää vastaavan tutkinnon.

Aikataulu

Hämeenkadun Appro 2019 järjestetään torstaina 10.10.

  • Lipunvaihto Keskustorilla klo 15 – 18
  • Lähdöt Keskustorilla klo 16 – 18
  • Maaliintulo Keskustorilla klo 18 – 23
  • Jatkot alkavat klo 21
  • Artistien showtime klo 00.30

Keskustori

Keskustori

Keskustorille rakentuva tapahtuma-alue toimii tapahtuman keskipisteenä. Approkierroksen lähtö sekä maali sijaitsee Keskustorilla. Tämän lisäksi alueelta löytyy mm. useita aktiviteetteja, yritysten suorituspaikkoja, musiikkia, kilpailuja sekä paljon muuta ohjelmaa. Keskustorilla osallistujia palvelee läpi tapahtuman myös virallinen info-piste.

Jatkot

Jatkot

Tapahtuman jatkoilla 13:ssa eri yökerhossa esiintyy kotimaisia huippuartisteja. Jatkot aukeavat klo 21 ja artistien showtime on klo 00.30. Artistit julkaistaan elokuun lopussa. Ranneke on pääsylippusi jatkoille, ja pääset sisään ainoastaan rannekkeen määrittämille jatkoille. Pystyt kuitenkin ostamaan lipun mille tahansa jatkoille klo 00.30 jälkeen jatkopaikan ovelta. Lippu maksaa 5 euroa toisten jatkojen rannekkeella ja 10 euroa ilman ranneketta. Jatkopaikoilla on oikeus periä kaikilta sisääntulijoilta 3 euron narikkamaksu. Jatkoilla on sama opiskelijaystävällinen juomahinnasto kuin approkierroksella.

Tutkinnon suoritus

Suoritus

Tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä ja seuraavan tutkintomerkin saa todistamalla edellisen suorituksen haalareissa kiinni olevalla haalarimerkillä. Leiman suorituskarttaan saa nauttimalla virallisia Hämeenkadun Appron suoritusjuomia ja -ruokia tai osallistumalla yritysten aktiviteetteihin. Kierros on mahdollista suorittaa myös alkoholittomana. Suoritusaika on 4 tuntia ja se lasketaan karttaan merkitystä lähtöajasta maaliin saapumiseen (pl Tohtori- ja Emerituskokelailla suoritusaika on 5 tuntia). Siirtyminen suorituspaikkojen välillä tulee tapahtua jalkaisin.

 

Tutkinnot

Tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä ja niihin vaaditaan seuraava määrä suoritusmerkintöjä:

  • Approbatur   7
  • Cum Laude   9
  • Laudatur   12
  • Tohtori   15
  • Emeritus (kahden Tohtorin jälkeen)   15

Suorituspaikat

Suorituspaikat

Virallisina suorituspaikkoina toimii mm. baareja, ravintoloita sekä yritysten ständejä. Samasta suorituspaikasta hyväksytään ainoastaan yksi (1) merkintä (pl. Tohtori- ja Emerituskokelailta hyväksytään kaksi (2) merkintää per suorituspaikka). Viralliset suorituspaikat on merkitty suorituskarttaan ja jokaisesta suorituspaikasta löytyy Virallinen Suorituspaikka -juliste. Viralliset suorituspaikat julkaistaan alkusyksystä.