Info

Hämeenkadun Appro 2024

Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma tulossa jälleen 10.10.2024!

Aikataulu

Yleinen Aikataulu

Aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Jatkopaikat info

Jatkopaikkojen info julkaistaan myöhemmin.

Jatkojen aikataulut

Jatkojen aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Info

Tapahtuma

Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma Hämeenkadun Appro on järjestetty jo vuodesta 1982. Tapahtuma kerää vuosittain Tampereelle yli 14 000 korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea. Tapahtuma koostuu Keskustorin tapahtuma-alueesta, approkierroksesta sekä jatkoista.

Hämeenkadun Approssa on tarkoitus kiertää ennalta määrättyjä baareja, ravintoloita ja muita suorituspaikkoja Tampereen keskustan alueella ja kerätä suoritusmerkintöjä appropassiin. Kerättyään vaaditun määrän suoritusmerkintöjä, osallistuja ansaitsee määrää vastaavan tutkinnon.

Keskustori

Keskustori

Tampereen Keskustori toimii Hämeenkadun Appron keskuspaikkana ja tapahtuman sydämenä. Täällä sijaitsee mm. approkierroksen maali, yritysten ständejä ja lukuisia aktiviteetteja, joista voi myös saada suoritusmerkinnän!

Aktiviteetit

Keskustorin monipuoliset aktiviteetit palvelevat kävijöitä tapahtuman alusta aina jatkojen starttaamiseen saakka. Perinteisesti Keskustorilla olet päässyt hyppäämään benjiä, osallistumaan hauskoihin kilpailuihin yhteistyökumppanien ständeillä ja pitämään hauskaa erilaisissa toiminnallisissa aktiviteeteissa.

Tutkintojen suorittaminen

Suoritus

Tutkinnot on suoritettava seuraavassa järjestyksessä: APPROBATUR (7 leimaa), CUM LAUDE (9 leimaa), LAUDATUR (12 leimaa), TOHTORI (15 leimaa) JA EMERITUS (kaksi tohtorintutkintoa sekä 15 leimaa). Yhdellä osallistumiskerralla voi suorittaa vain yhden tutkinnon, ja ensimmäisenä osallistumisvuonna tutkintojen suorittaminen aloitetaan APPROBATUR-tutkinnosta. Aikaisemmat suoritukset todistetaan haalareissa kiinni olevilla tutkintomerkeillä.

Suoritusmerkinnän karttaan saa nauttimalla Hämeenkadun Appron virallisia suoritusjuomia tai –ruokia, tai suorittamalla Hämeenkadun Appron yhteistyökumppaneiden rasteja. Kierros on mahdollista suorittaa alkoholittomana. Suoritusaika on 4 tuntia. Samasta suorituspaikasta hyväksytään ainoastaan yksi (1) leima. Poikkeuksena tähän Keskustorin yhteydessä sijaitseva Appro Lounge, jossa osallistujat voivat suorittaa kaksi (2) leimaa.

Emeritus- ja tohtorioppilailla suoritusaikaa on 5 tuntia ja yhdestä suorituspaikasta hyväksytään kaksi (2) leimaa. Keskustorin viereisessä Appro Loungessa myös emeritus- ja tohtorioppilaat voivat suorittaa maksimissaan kaksi (2) leimaa.

Onnistunut suoritus palkitaan maalissa suoritettua tutkintoa vastaavalla haalarimerkillä.

 

Tutkinnot

Tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä ja niihin vaaditaan seuraava määrä suoritusmerkintöjä:

  • Approbatur   7
  • Cum Laude   9
  • Laudatur   12
  • Tohtori   15
  • Emeritus (kahden Tohtorin jälkeen)   15

Suorituspaikat

Tutkintoleimoja saa virallisista suorituspaikoista, joihin kuuluu Tampereen keskustan alueen baareja, ravintoloita ja muita suorituspisteitä. Lisäksi leimoja voi suorittaa Keskustorilla yhteistyökumppaneiden ständeillä ja ruokakojuilla. Suorituspaikan tunnistat ”Virallinen suorituspaikka” -julisteesta. Leimoja saa yhden per suorituspaikka, poislukien Keskustorin yhteydessä sijaitseva Appro Lounge, jossa leimoja voi poikkeuksellisesti kerätä 2 kappaletta. Tohtori- ja emerituskokelaiden on mahdollista saada kaksi leimaa jokaisesta suorituspaikasta.

Artistit

Vuoden 2024 artistit julkaistaan myöhemmin!