Info

Hämeenkadun Appro 2022

Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma Tampereella jälleen 13.10.2022!

Tänä vuonna juhlitaan Appron 40-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi luvassa on ennenäkemättömiä spektaakkeleja ja tunnelmaa, jota et halua missata!

Info

Tapahtuma

Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma Hämeenkadun Appro on järjestetty jo vuodesta 1982. Tapahtuma kerää vuosittain Tampereelle yli 12 000 korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea. Tapahtuma koostuu Keskustorin tapahtuma-alueesta, approkierroksesta sekä jatkoista.

Hämeenkadun Approssa on tarkoitus kiertää ennalta määrättyjä baareja, ravintoloita ja muita suorituspaikkoja Tampereen keskustan alueella ja kerätä suoritusmerkintöjä appropassiin. Kerättyään vaaditun määrän suoritusmerkintöjä, osallistuja ansaitsee määrää vastaavan tutkinnon.

Rannekkeenvaihto

Yksittäiset liput

Kideapp-liput tai paperiset liput tulee vaihtaa rannekkeeseen ja suorituskarttaan ennakkoon tai tapahtumapäivänä. Approkierroksen lähtöaika (16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00) valitaan rannekkeenvaihdon yhteydessä. Voit myös vaihtaa kerralla useamman lipun! Rannekkeenvaihdon aikataulu:

Ma 10.10. & Ti 11.10. klo 14.00-19.00, Bar Passion
Tapahtumapäivänä 13.10. 12.00-15.30, Bar Passion
Tapahtumapäivänä klo 16.00 jälkeen Keskustorilla

Ryhmäliput

Ryhmälippujen ostajan tulee noutaa rannekkeet ja suorituskartat henkilökohtaisesti, tai valtuuttaa toinen henkilö noutamaan liput Kideappista löytyvällä asiakirjalla. Henkilöllisyys tarkastetaan noudon yhteydessä. Ryhmälippujen noutoaikataulu:

Keskiviikkona 5.10. klo 12.00-16.00, Klubi 57
Torstaina 6.10. klo 12.00-15.00, Klubi 57

Tapahtumapäivänä 13.10. klo 12.00-15.30, Bar Passion
Tapahtumapäivänä klo 16.00 jälkeen Keskustorilla

Aikataulu

12.00-15.30 Lipunvaihto Bar Passionissa

16.00-22.00 Benji ja aktiviteetit

16.00-18.00 Lipunvaihto keskustorilla

16.00-18.00 Lähdöt 30 minuutin välein

19.00 Maali aukeaa

20.30 Kuljetukset Messukeskukselle alkavat

23.00 Maali sulkeutuu

Messukeskus

21.00 Ovet auki

00.30 Kuljetukset kohti Keskustoria alkavat

Tähtiareena

23.30 Artisti lavalla

A-Halli

00.30 Artisti lavalla

Muut jatkot

21.00 Ovet auki

00.30 Artisti lavalla

Mitä mukaan

  • Säänmukainen varustus
  • Vesipullo
  • Jätä isot laukut/reput kotiin, jatkojen narikka on tarkoitettu ainoastaan vaatesäilytykseen

 

Kulkeminen tapahtumapäivänä

  • Keskustorille on helppo saapua Tampereen seudulta käyttäen julkista liikennettä. Reitit ja aikataulut löydät osoitteesta: nysse.fi/aikataulut-ja-reitit
  • Rautatieasemalta sekä linja-autoasemalta on lyhyt kävelymatka Keskustorille

Kuljetukset Messukeskuksen Jatkoille

Olemme järjestäneet useita bussikuljetuksia kohti Messukeskuksen jatkoja! Mahtavista kyydeistä vastaa Hene Oy, joten linja-autoissa on taatusti tunnelmaa. Kuljetukset alkavat kello 20.30 Laukontorin sekä Keskustorin alueelta. Viimeiset autot lähtevät maalin sulkemisen jälkeen.

Kuljetukset kuuluvat lipun hintaan!

Kuljetuksien ajaksi on tärkeä jättää pikaruuat sekä sotkevat eväät ajoneuvojen ulkopuolelle. (Tölkit ja pullot sallittu) Oksennuksista tai tahallisista vahingonteoista, jotka kohdistuvat kuljetusta suorittaviin busseihin laskutamme 200€/kpl. Ohjeistuksesta muistutetaan kuljettajan toimesta ennen liikkeelle lähtöä.

Perille saavuttua paikalla odottaa ohjeistus narikkaan sekä itse jatkotapahtuman halleihin. Jatkojen ollessa käynnissä bussikuljetukset ovat tauolla 23.30-00.30. Tällöin liikkuminen alueelta tapahtuu omakustanteisesti taksikyydeillä. Tapahtuman ajaksi Messukeskuselle on siirretty tilapäinen taksitolppa sekä lisätty taksiliikennettä.

Artistien keikkojen päättyessä bussikuljetukset jatkuvat jälleen Keskustorille ja kulkevat siihen asti, että Messukeskus tyhjentyy jatkojen päättyessä 04.00.

Keskustori

Keskustori

Tampereen Keskustori toimii Hämeenkadun Appron keskuspaikkana ja tapahtuman sydämenä. Tänä vuonna Keskutorilla ei ole yhteislähtöjä, joten Approkierroksen voi aloittaa mistä tahansa! Rannekkeenvaihtopiste ja maali sijaitsevat Keskustorilla. Rannekkeenveihtopiste on auki tapahtumapäivänä kello 16.00 alkaen. Lisäksi löydät Keskustorilta useita aktiviteetteja, yhteistyökumpaneiden ständejä, musiikkia ja paljon muuta. Myös virallinen Info-piste palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan.

Aktiviteetit

Keskustorin monipuoliset aktiviteetit palvelevat kävijöitä tapahtuman alusta aina jatkojen starttaamiseen saakka. Perinteisesti Keskustorilla olet päässyt hyppäämään benjiä, osallistumaan hauskoihin kilpailuihin yhteistyökumppanien ständeillä ja pitämään hauskaa erilaisissa toiminnallisissa aktiviteeteissa.

Tutkintojen suorittaminen

Suoritus

Tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä ja seuraavan tutkintomerkin saa todistamalla edellisen suorituksen haalareissa kiinni olevalla haalarimerkillä. Leiman suorituskarttaan saa nauttimalla virallisia Hämeenkadun Appron suoritusjuomia ja -ruokia tai osallistumalla yritysten aktiviteetteihin. Kierros on mahdollista suorittaa myös alkoholittomana. Suoritusaika on 4 tuntia ja se lasketaan karttaan merkitystä lähtöajasta maaliin saapumiseen (pl Tohtori- ja Emerituskokelailla suoritusaika on 5 tuntia). Siirtyminen suorituspaikkojen välillä tulee tapahtua jalkaisin.

 

Tutkinnot

Tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä ja niihin vaaditaan seuraava määrä suoritusmerkintöjä:

  • Approbatur   7
  • Cum Laude   9
  • Laudatur   12
  • Tohtori   15
  • Emeritus (kahden Tohtorin jälkeen)   15

Suorituspaikat

Tutkintoleimoja saa virallisista suorituspaikoista, joita ovat Tampereen keskustan alueen baareja, ravintoloita sekä yhteistyökumppaneidemme pisteitä Keskustorilla. Suorituspaikan tunnistat ”Virallinen suorituspaikka” -julisteesta. Leimoja saa yhden per suorituspaikka. Tohtori- ja emerituskokelaiden on mahdollista saada kaksi leimaa per suorituspaikka. Tapahtuman kartta julkistetaan alkusyksystä.

Jatkot

Jatkot

Tänä vuonna pääsemme vihdoin toteuttamaan sen, mitä viime vuonna suunnittelimme Appro goes Messukeskus!

Perinteisten baarijatkojen lisäksi suuremman skaalan bileet järjestetään Tampereen Messukeskuksessa, johon lipun hintaan sisältyvät approbussit kuljettavat juhlakansan. Juoman lisäksi Messukeskuksen jatkoilla on saatavilla ruokaa monipuolisesti! Messukeskus on jaettu kahteen osaan, A-halliin ja E-halliin (Tähtiareena), jossa molemmissa osallistujia viihdyttää huikeat DJ:t ja mielettömät artistit!

Artistit

JVG – Messukeskus A-halli

Martin Jensen – Messukeskus E-halli (Tähtiareena)

Karri Koira – Ilona

Pihlaja – Ranta&Poro